Traffipax előrejelzés androidos telefonnal

A közlekedési kihágások szankciói egyre keményebbek a jelenlegi kormány tevékenysége következtében. A jelenlegi gyorshajtási bírságok 30ezer Ft-tól 300ezer Ft-ig is terjedhetnek. A figyelmetlenségből eredő gyorshajtások és így keletkező bírságok elkerüléséhez már elegendő lehet egy gps-sel is rendelkező androidos telefon és az ehhez kapcsolódó alkalmazás. Ebben a cikkünkben ismertetünk ilyen alkalmazásokat.

Traffipaxjelző

A Multisoft Kft. által készített traffipaxjelző alkalmazás a Police.hu által megadott előrejelzésből veszi az adatokat. Mivel a traffipaxokról a rendőrség minden hónapban előre egy tervet készít, amelyet nyilvánosságra is hoz, így ennek a programnak köszönhetően hasznos előrejelzést kaphatunk a traffipaxok többségéről. A Traffipaxjelző a gps helyzetünket összeveti az előre jelzett traffipaxok gps helyzetével és jelzi nekünk, hogy a közelben várható-e traffipax. Nem szükséges azonban folyamatosan a telefont néznünk, ha közeledünk egy betervezett traffipaxhoz, akkor az alkalmazás hang és fényjelzés segítségével is figyelmeztet.

Waze

A Waze Inc által készített Waze egy nemzetközi közösségi alkalmazás, amelyben a felhasználók megoszthatják a többi felhasználóval, ha útlezárást, torlódást, balesetet vagy traffipaxot észleltek. A Waze segítségével készíthetünk útvonaltervet, navigációt indíthatunk és a többi felhasználó által jelzett torlódások, útlezárások és traffipaxok ismeretében akár választhatunk olyan útvonalat is, amelyen gyorsabban elérhetjük az úticélunkat. Az alkalmazás használatához folyamatos internetkapcsolat szükséges.

Szólj hozzá!