Intelligens otthon már nem csak a sci-fikben

Ki ne álmodott volna már olyan intelligens otthonról, hogy ébredéskor gőzölgő kávé, meleg vizes fürdő várja, miközben a kedvenc műsorával is automatikusan elindul a televízió. A villanyszerelési technika fejlődésének köszönhetően otthonunk elektromos eszközeinek, világításának az irányítása hihetetlenül egyszerűvé, akár automatikussá is tehető. Az Intelligens otthon kialakítás lényege:

 

  • Több tevékenység együttes elindítása egy gombnyomással (pl. beállíthatjuk, hogy munkába induláskor lekapcsolja a házban a villanyt, alacsonyabbra állítsa a fűtést és leengedje a redőnyöket)
  • Számítógépről vezérelhetjük otthonunkat (pl. a munkahelyről hazafelé indulva is adhatunk utasítást a rendszernek, hogy kapcsolja be a klímát)
  • Ha káreset történik (gázszivárgás, csőtörés, emelkedik a hőmérséklet a hűtőnkben stb), akkor sms-ben és emailben értesít bennünket a rendszer erről. Kameránk segítségével pedig ellenőrizhetjük a helyzetet.

Az Intelligens otthon kialakításának a nagy pozitívuma, hogy nem szükséges hozzá szétbontani a falakat, anélkül is kialakítható a megfelelő eszközök segítségével.

Forrás: Villanyszerelő Mevim

Szólj hozzá!