Divatmajom

A túlzásba vitt divatra szokás mondani, hogy valaki divatmajom. Önmagában a divatos öltözködés vonzó és előnyös megjelenést kölcsönöz viselőjének, azonban amikor valakinek az egész személyiségét már maga a divat adja, az sok tud lenni.

Ha valaki úgy jelenik meg állandóan mások társaságában, hogy a legújabb trendet követve van telerakva öltözéke erőteljes elemekkel, feltűnést keltő módon, és már nem is az ember személyiség jut eszünkbe először, hanem a túlzásba vitt külső, az tényleg a divatmajom kategória. Félreértés ne essék, nem a divat elleni hangulatkeltés ennek az írásnak a célja, hanem az egyensúly lekommunikálása.

A divatnak önmagában lehet egy ember megjelenését szolgáló, nagyon előnyös célja, amit mértékkel, stílusosan hordva, harmonikus ruhadarabokat párosítva a megfelelő kiegészítőkkel, nagyon kellemes összhatást tud kiváltani. Ám amikor a személyiség eltűnik a ruhák, kiegészítők, cipők, frizura mögött, ott már mintha egy álca lenne a külső, aminek takarnia kell valami nagyon sebezhető részt az emberben. Ezért a nagyon feltűnően furcsa öltözködés is erős kommunikáció, aminek van egy kisugárzása, és ezt leveszi a környezet is.

Vélemény, hozzászólás?