Az utazás szabaddá tesz

A covid óta különösen megnőtt a jelentősége az utazásoknak. Mikor egy egész világ élte át a szabadságának korlátozását, nem lehetett repülőre ülni, nem csinálhattak azt az emberek, amit elterveztek, keresztbe lettek húzva a számításaik.

Hiába voltak előre megvásárolt repülőjegyek, előre lefoglalt szállások, elúsztak a covid mocsarában ezek a lehetőségek. Ez mindenkiben mély nyomot hagyott, és ahogy visszakapták az emberek a szabadságjogaikat, egy idő után még nagyobb kedvvel vásárolták sorra a repjegyeket, hogy habzsolják az új élményeket.

Teljesen érhető, ha az embert megfosztják egy addigi alapjogától, akkor azonnal élni akar a lehetőséggel, ahogy újra elérhetővé válik számára. Szabadságélményünk meghatározó eleme lett az utazás, mintha minden egyes repüléssel biztosítani akarnánk magunkat arról, hogy igenis szabadok vagyunk, igenis megtehetjük, és talán ettől is szebb lehet a világunk. Az utazás valóban közvetít tehát egy szabadságélményt, új helyeket megismerni, új tapasztalatokat szerezni, a megszokottól eltérő közegben lenni nagyon is lélekfrissítő tud lenni.

Szólj hozzá!