Továbbra is van kereslet az idős, import használt autókra Magyarországon

Továbbra is özönlenek az idős használt autók Magyarországra az első fél év során 29,9 százalékkal emelkedett a külföldről magánimport keretében behozott kocsik száma – ismertette a Das WeltAuto.

Az idei első fél év során 57 277 magánimportban behozott kocsira kértek új rendszámot.
Főként a magasabb kategóriájú, ám tíz évnél idősebb, pár százezer forintos, gyakran ismeretlen előéletű, korszerűtlen példányok érkeznek az országba, holott ezek a legkockázatosabbak az új tulajdonos számára – mutatott rá Frank György, a Das WeltAuto márkaigazgatója.
A külföldről behozott gépjárművek között a felső- (13 936 autó), illetve alsó-középkategóriás (12 984 autó) és az egyterű (10 361 autó) gépkocsik voltak a legnépszerűbbek. A legtöbben Volkswagent, Fordot, Opelt, BMW-t és Audit importáltak.
Frank György szerint a folyamat hasznos is lehetne a magyar automobilitás szempontjából, ha jó minőségű, fiatal autók érkeznének, mivel így az alacsony számú újautó-eladások miatt keletkező lyukakat tömné be a piacon. A márkaigazgató óvott az ismeretlen előéletű autók megvásárlásától, egyben a kockázat csökkentése érdekében azt javasolta a vevőknek, hogy az adásvételi szerződés aláírása előtt vigyék el a kocsit márkaszervizbe, ahol pár tízezer forintért átvizsgálják.
A Das Weltauto a Volkswagen csoport használtautó márkája, 2001 óta van jelen Magyarországon, 33 értékesítőhellyel rendelkezik országszerte, ezzel meghatározó piaci szereplő.

 

Szólj hozzá!