Több mint egymilliárd forintos városfejlesztés indult Veszprémben

Szociális városfejlesztési program indult el a héten Veszprém legnagyobb lakótelepén, a Jutasi úton. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, 1,2 milliárd forintos támogatással.

A beruházás során a Haszkovó út 18. szám alatti lakótömb homlokzati falait hőszigetelik, megújítják a villámvédelmi rendszert, a Haszkovó út 16. számú épületen felújítják a tetőszigetelést, kicserélik a lépcsőházi ajtókat, a Haszkovó út 12-ben a liftrendszert korszerűsítik és akadálymentessé teszik a környezetét, míg a Munkácsy út 3. számú épületen az északi homlokzati falat hőszigetelik – áll a közleményben.
A projekt részeként a volt HEMO épületében életmódkonyhát, valamint közösségi tereket alakítanak ki, újjáépítik a Ringató körzeti óvodát, s egy korszerűbb, gazdaságosabb intézményt hoznak létre – tették hozzá.
Az Erdei és a Kuckó tagóvodát is fejlesztik, továbbá akadálymentesítik.
A szociális városrehabilitációs projekt keretében megújítják a közterületeket is: az önkormányzat a Jutas-Haszkovó lakótelepen öt területet jelölt ki, ahol táji- és térépítészeti változtatásokkal szebbé, élhetőbbé teszik a környéket, s újjáépítik az úgynevezett kispiacot – olvasható a közleményben.
A beruházás alapkövét szerdán tették le a Kálvin János parkban, a projekt várhatóan 2015 júniusában fejeződik be.

MTI

Szólj hozzá!