Tizenegy sportágat fog kiemelten támogatni Nyíregyházán az önkormányzat

Tizenegy sportág versenyzőinek ad kiemelt támogatást a jövőben a nyíregyházi önkormányzat – erről a helyhatóság közgyűlése döntött csütörtökön, amikor elfogadta a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely 2020-ig szóló sportkoncepcióját.

A csapatsportágak közül a hazai bajnoki és nemzetközi eredményesség alapján az élvonalban szereplő férfi labdarúgó-, kosárlabda-, a női röplabda-, valamint az NB I/B-s férfi kézilabdacsapatot támogatják.
Az egyéni sportágak közül az atlétika, az úszás, a cselgáncs, az ökölvívás, a tájékozódási futás, a súlyemelés és a vívás (kard és tőr) részesül kiemelt támogatásban.
A nyíregyházi önkormányzat kiemelten módon segíti továbbá a megváltozott képességekkel élő sportolókat, így az ülőröplabdázókat és a kerekesszékes vívókat, illetve az utánpótlás-nevelést, valamint a helyi szabadidős sportot.
Az egyéni sportágak korosztályos válogatottjaiban jelenleg összesen 59 nyíregyházi sportoló szerepel. Három felnőtt versenyző, a diszkoszvető Szikszai Róbert, a 400 méteres futó Guba Liliána és a magasugró Bakosi Péter esélyes arra, hogy kijusson a 2016-os riói olimpiára, a gyalogló Helebrandt Máté pedig már kvótásnak tekinthető.
A Nyíregyháza Spartacus NB I-es labdarúgócsapatától az idei biztos bennmaradás kiharcolása mellett – az együttes most  a 11. helyen áll – hosszú távú élvonalbeli szereplést várnak.
A Marso-NYKK férfi kosárlabdacsapatánál a következő években az A-csoport középmezőnyébe kerülés a cél.
A Fatum-Nyíregyháza női röplabda együttesét az önkormányzat abban kívánja segíteni, hogy visszakerüljön az NB I négy legjobb együttese közé. A gárda jelenleg az 5. helyért küzd a bajnoki rájátszásban.
A Nyíregyházi KC férfi kézilabdacsapata most az NB I/B-ben szerepel, jelenleg a 2. helyen áll, s szeretnék, ha az együttes újra az I. osztályba jutna.
A nyíregyházi önkormányzat a működési támogatás mellett létesítmény-fenntartással is segíti a 120 ezer lakosú város sportolóit, illetve szintén támogatja a település óvodai, általános-, közép- és főiskoláinak sportját.

 

Szólj hozzá!