Szandált vásárolt egy webshopban a NAV

Egy webshop üzemeltetőjét tesztelte próbavásárlással a Nemzeti Adó- és Vámhivatal dél-alföldi igazgatósága.

A NAV Dél-alföldi régiójának ellenőrei az internetes szolgáltatást végző adózók ellenőrzésének a keretében egy webshopot is üzemeltető sportszer kiskereskedelmi tevékenységet folytató Kft-t vizsgált – áll Jegyinák Attila sajtóreferens nyilatkozatában.

A NAV munkatársai a webshop kínálatából kiválasztottak egy szandált, amelyre csomagküldő szolgálat által történő házhoz szállítást kértek. A futár rendben ki is szállította az adóellenőrök által az interneten kiválasztott terméket.

A revizorok mind a termék, mind a szállítás árát kifizették, majd felfedték magukat és megkezdték az ellenőrzést. A futár a próbavásárlás során azt állította, hogy a csomagban található a számla.

Az adóellenőrök, hogy erről megbizonyosodjanak, a futár jelenlétében felbontották a csomagot, azonban a kiválasztott szandálon kívül mást nem tartalmazott a csomag, számlát nem találtak benne.

A NAV nyilatkozata szerint “az ellenőrzés során megállapításra került, hogy a webshopot üzemeltető  adózó nem tett eleget számlaadási kötelezettségének, ezért akár 1 millió forintig terjedő mulasztási bírság kiszabására is sor kerülhet”.

Forrás: beol.hu

Szólj hozzá!