Pár tipp otthonunk biztonságáért

Az emberek többségének az anyagi javai jelentős része az otthonában található. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen szinten védjük otthonunkat. Kevesen tudják, de pár apró, kis befektetéssel jelentősen javulhat az esélye egy betörés kivédésének.

A betörések többsége vagy az ablak, vagy a bejárati ajtó gyengeségeit kihasználva történik. Ha az ablakot meg lehet közelíteni kívülről, akkor mindenképp érdemes ráccsal ellátni.

A bejárati ajtón az egyik legfontosabb, hogy tömör, erős fából, vagy azzal legalább egyenlő szilárdságú anyagból legyen.

A másik fontos eleme a bejárati ajtónak a zárbetét. Zárbetétből nem érdemes a legolcsóbbat venni, de nem szükséges a legdrágábbat sem. Amire mindenképp figyeljünk, hogy a zárbetét fúrásbiztos és törésbiztos legyen.

Ha a bejáratunkat a kiemelés és befeszítés ellen is védeni kívánjuk (a betörők jelentős része ezt alkalmazza), akkor mindenképp érdemes hevederzárral is ellátnunk. Olyan hevederzár az ideális választás, amelyik a falba rögzíti az ajtót és nem az ajtókeretbe.

Szólj hozzá!