Négy évre ítélték azt a férfit, aki hamis hírek miatt lövöldözött Washingtonban

Négy év börtönre ítélték azt a férfit, aki tavaly hamis hírektől vezérelve Észak-Karolinából Washingtonba utazott és lövöldözött egy közismert pizzériában.

A 29 éves Edgar Welch tavaly nyáron több internetes fórumon azt olvasta, hogy a washingtoni Comet pizzériában pedofil hálózatot működtetnek, és a bűnszövetkezet irányítói Hillary Clinton elnökjelölt köreihez köthető prominens demokrata párti személyiségek.
Welch egy nyári vasárnapon Washingtonba autózott, besétált a pizzériába és azonnal tüzet nyitott. Gépkarabélyával vaktában lövöldözött, és szerencsére senkit sem talált el. A rendőrség pillanatokon belül lezárta a környéket, Welch pedig önként megadta magát.
A “pizzagate” néven elhíresült incidens ügyében ítéletet hirdető bíró felhívta a figyelmet arra, hogy ha Edgar Welch valóban hitelt adott az internetes fórumokon megjelenő álhíreknek és összeesküvési elméleteknek, akkor ezt azonnal jelentenie kellett volna a rendőrségnek. Ketanji Jackson bíró megjegyezte: csak a szerencsének volt köszönhető, hogy a lövöldözésnek egyetlen áldozata sem lett.
A tárgyaláson jelen volt a pizzéria tulajdonosa, James Alefantis, aki “a hazugságok ördögi webhálózatát” tette felelőssé a történtekért.
Edgar Welch a bíróságon bocsánatot kért tettéért.

 

Szólj hozzá!