Mit tegyek, ha megsérül a vinyl padlóm?

A padlóburkolatok lerakása, különösen akkor, hogy ha egy eredeti fa vagy kőburkolatot választunk, meglehetősen költséges. Ezek helyett szokás olyan hasonmásokat használni, mint amilyenek mondjuk a vinyl padlók, ezek valóban nagyon élethűek, de mellette még áruk is kedvező.

Ami viszont még inkább az ilyen típusú padlóburkolatok mellett szól, az az, hogy meghibásodás, sérülés esetén könnyűszerrel javíthatóak, cserélhetőek külön a hibás elemek, nem kell egy teljesen új padlócserében gondolkodnunk.

Ez úgy lehetséges, hogy a vinyl padló elemekből áll, melyeket klikkes megoldással bármikor könnyen cserélni, csak össze kell pattintani a darabkákat. Mivel ez nem egy nagy kihívás, ezért érdemes tartalék anyagot is vásárolni a későbbi javításra gondolva, melyeket eltárolhatunk valahol a lakásban. Az is pozitívum, hogy a vinyl padló lerakásához nincsen szükség arra sem, hogy a parkettát a padlóhoz ragasszuk, a fent emlegetett klikkes megoldás ugyanis egyben tartja a padlófelületet. Ezáltal, ha szükséges is lenne a csere, azt könnyen kivitelezhetjük mi magunk is otthon, nem kell szakembert hívni. A sérült részt ki lehet pattintani, az újat pedig be lehet illeszteni a helyére.  Továbbá nem kell leszedni a meglévő padlóburkolatokat sem, nem szükséges újonnan kiegyenlíteni az aljzatot, csempére, parkettára is fektethetjük a vinyl padló elemeket.

Bár ettől függetlenül van ragasztható változat is a vinyl padlóból, csak ha leragasztjuk, akkor sérülés esetén nem olyan könnyű a csere. Ha ragasztani szeretnénk, akkor mindenképp érdemes szennyeződésektől mentes zsír-és pormentes felületre felvinni a vinyl speciális ragasztót.

Szólj hozzá!