Mire érdemes figyelni egy kiadó raktár kiválasztásakor?

A kiadó raktári és ipari területek a tárolástól és a gyártástól az elosztásig terjedhetnek. Minden ipari ingatlannak megvannak a maga követelményei és a bérlői kötelezettségek. Ezért győződjön meg arról, hogy megértette a létesítmény használatát, és tegyen fel sok kérdést a tulajdonosnak vagy a bérbeadónak, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a hely megfelel az Ön igényeinek.

Az alábbiakban felsorolunk néhány fontosabb dolgot, amelyet a bérlőknek figyelembe kell venniük egy kiadó raktár kapcsán.

 

Fűtés, szellőzés és légkondicionálás – Az ipari épületek nem mindig rendelkeznek teljes épületben található fűtési és hűtési eszközökkel. Így gyakran számos bérlő felelős a saját egységek telepítéséért. Sok esetben olyan helyen van a kiadó raktár, amelyet korábban valaki más bérelt, és ő telepített és használt ilyen egységeket. Mivel nem tudja, hogy a bérlő megfelelően karbantartotta-e ezeket, próbálja meg elkerülni, hogy felelősséget vállaljon egy esetlegesen elhanyagolt egységért.

 

Működési költségek – Győződjön meg arról, hogy tisztában van azzal, hogy mi szerepel és mi nem szerepel az üzemeltetési költségekben, és mi az, ami kizárható. A működési költségek általában tartalmazzák az adókat, a biztosítást és a karbantartást. Tudnia kell, hogy a bérbeadó mit fog fizetni a kiadó raktárnál, és mi a felelőssége.

 

Négyzetméter – Egyes bérbeadók másképp számítják ki a négyzetmétereket. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan végzik a számításaikat, és mit tartalmaznak. Ideális esetben csak a felhasználható négyzetméterekért akar fizetni a kiadó raktár esetében, ami a ténylegesen elfoglalt terület. Egyes bérbeadók megpróbálják belefoglalni az épületek csepegtetővezetékei alatti területet is ebbe a számításba, mások pedig úgy döntenek, hogy a fal külső oldala, illetve a fal közepe vagy esetleg a belső oldala alapján számítanak.

Szólj hozzá!