Mi a gyűjtőfuvarozás lényege?

A furgonok megtöltése egy külföldi rendelés során kicsit időigényes tud lenni, ugyanis az online vásárlók rendeléseiből össze kell, hogy jöjjön egy adott mennyiség ahhoz, hogy annyi terméket kelljen felpakolni, ami megtelíteni az egész rakodó teret. Mivel nem érdemes egy furgont félig megtöltve útnak indítani, ezért szokták az úgynevezett gyűjtőfuvarozás módszerét alkalmazni, mely lényegében annyit jelent, hogy addig gyűjtik a különböző rendeléseket különböző megrendelőktől, míg végül elegendő nem lesz ahhoz, hogy kiszállítsák azokat a célországba. 

A gyűjtőfuvarozás során a rendelést összekészítő cég több partner között osztja meg a rakodóteret amikor a rendelést kiszállítják, több partnertől jön be a rendelés, melyeket külön-külön felpakolják a rakodótérbe majd kiszállítják őket. Ilyenkor van, hogy várni kell addig, amíg összejön annyi rendelés, hogy elinduljon a furgon. De olyan is van, hogy egy cég rendelése lesz csak a furgonban, de csak akkor indul el a kocsi, amikor tőlük összejön annyi, hogy megtöltse a furgont. A gyűjtőfuvarozás viszont csak kisebb mennyiségeknél előnyös választás – költséghatékony megoldás, mely alternatívát kínál a nagyméretű és a kisméretű szállítmányok között. Sajnos súlyosabb csomagok esetében már átbillenhet a mérleg és előnyösebbé válik egy teljes kamion bérlése.
A gyűjtőfuvarozási szolgáltatás akkor előnyös opció, ha az ember kísérletezni akar mondjuk egy új termékkínálattal. Ilyenkor nem szükséges az adott mennyiségből tetemes mennyiséget felvásárolni, elég, ha más cégekkel összefogva helyet bérlünk egy nagyobb kapacitású teherautón.

Szólj hozzá!