Mennyire gyakran szükségszerű a professzionális szőnyegtisztítás?

Nincs egyetemes válasz arra, hogy a szőnyegeket milyen gyakran kell szakszerűen tisztítani. Minden az egyéni háztartástól és annak lakóitól függ. A szőnyeg alapos gondozása mélytisztítással meghosszabbítja a padló élettartamát.

Tekintsünk át néhány tényezőt, amelyek befolyásolják a szőnyegtisztítás gyakoriságát.

Meddig terjed a szőnyegre a garancia?

A legtöbb szőnyeggyártó garanciája hangsúlyozza annak fontosságát, hogy a szőnyegeket évente egyszer gőztisztítóval vagy forróvízzel tisztítsák meg. Ha garanciája van, a legjobb eredmény érdekében kövesse a rajta található szőnyegtisztítási ütemtervet.

 

Gyermekeinek száma és kora

Minél több gyermek lakik egy háztartásban, általában annál több szőnyegre kerülő kiömlött folyadékot jelent. A nagycsalád is sokkal nagyobb gyalogos forgalmat jelent az otthon lakóterületein, ami hajlamos a szőnyegszálak lebontására. Ezenkívül a fiatalabb gyermekek több mindent öntenek ki, míg az idősebb gyermekek több szennyeződést és havat hozhatnak be kintről.

A gyermekes családoknak körülbelül 9 havonta ajánlott a szőnyegtisztítás, de gyakrabban, ha vizuálisan sok folt látható a padlón.

 

Kisállat szőr és foltok

A háziállatok szőre mélyen beleesik a szőnyegszálakba, így talán nem is látja őket. Fiatal vagy idős háziállatoknak hólyagproblémái lehetnek, és foltokat okozhatnak a padlón. Ezenkívül a háziállatok kimennek a szabadba, és amikor visszatérnek, a por és a törmelék a mancsukon halad, és belép a szőnyegszálakba.

A háziállatokkal rendelkező házak esetében körülbelül 6-12 havonta szükséges a szakszerű szőnyegtisztítás.

Szólj hozzá!