Megkezdődött az anyja meggyilkolásával vádolt férfi tárgyalása

Megkezdődött a Szegedi Törvényszéken az anyja meggyilkolásával vádolt hódmezővásárhelyi férfinak a pere.

Az ügyész által felvázolt vád szerint a gyógyszerfüggő 21 éves férfi januárban egy vitát követően megfojtotta anyját, majd késsel elvágta a nyakát. A vádlott és édesanyja között rendszeres konfliktusokat okozott a vádlott több éve fennálló gyógyszerfüggősége, mely miatt a vádlott több alkalommal eltulajdonította édesanyja értéktárgyait, hogy azokat eladva gyógyszerhez jusson. Ezért a sértett a vele egy háztartásban lakó vádlottat a házból többször kitiltotta, és kulcsait elvette.
A vádlottat édesanyja január 27-én egy szóváltást követően ismételten megkérte, hogy költözzön el. A vádlott távozott a házból, az egyik helyi presszóban a korábban beszedett gyógyszerekre alkoholt ivott, este hat óra körül visszatért a sértetthez, közöttük vita alakult ki, majd megölte az édesanyját.

A bíróságon a vádlott nem tett vallomást, így a korábbi vallomását olvasták fel, amelyben cselekményét teljes körűen elismerte. A férfinak korábban több öngyilkossági kísérlete is volt, és gyógyszerfüggősége miatt többször állt pszichiátriai kezelés alatt. A szakértői vélemény szerint azonban nem szenvedett elmebetegségben, gyengeelméjűségben, tudatzavarban a cselekmény elkövetése idején.

Forrás: MTI

Szólj hozzá!