Légfrissítő: méreg vagy kincs?

Napjainkban széles körben elterjedt a bolti légfrissítők és más, aromaterápiás eszközök használata. Míg előbbi kapcsán több szakember is óvatosságra int, a természetes tudományon alapuló aromaterápia megannyi pozitív hatással bír az emberi szervezetre.

Ami a legismertebb légfrissítőket illeti, sajnos bizonyított tény, hogy nagy részük káros az emberi egészségre. Olyan mérgező kemikália-részecskéket képesek a levegőbe juttatni, amik súlyos károkat okozhatnak a szervezetünkben, ha belélegezzük azokat. Ezért válogatás közben mindenképp tartsuk észben, hogy egy olcsóbb légfrissítő akár toxikus hatással is lehet ránk.

A fentiek fényében a szakemberek azt javasolják, hogy légfrissítő kiválasztásakor is hosszútávon gondolkodjunk, és olyan megoldást keressünk, aminek használatával javíthatjuk egészségünket. Ahhoz, hogy egy termék igazán pozitív hatású legyen, érdemes aromaterápiás hatásút választani, ami elsősorban a benne rejlő illatanyagok minőségétől függ.

De milyen termékek lehetnek ilyenek? A válasz az, hogy rengeteg légfrissítő opció közül választhatunk, hiszen különböző aromalámpák, füstölők, diffúzorok is nagy választékban kaphatóak. A különböző illóolajok pedig még változatosabbá teszik ezt a világot. Próbáljuk ki a zsálya, levendula, koriander vagy esetleg az eukaliptusz és jázmin mennyei illatát.

Amellett, hogy a levegőt is felfrissítik, ezek a készítmények számos jótékony hatás mellett kiválóan javítják az alvásunk minőségét, megkönnyítik a koncentrációt, fokozzák az immunrendszer működését, de akár a penészgombák elleni harcban is segítségünkre válhatnak.

Szólj hozzá!