Kesha nem léphet fel Malajziában

Megtiltották Kesha, az amerikai popsztár fellépését a malajziai hatóságok. A hivatalos közlemény szerint Kesha fellépése bántaná a helyi lakosság kulturális és vallási érzékenységét.

A Livescape koncertszervező nyilatkozata szerint az énekesnő korábban beleegyezett, hogy a dalszövegeken és szokásos fellépőruháin is változtasson a fellépés reményében.
A BBC News ismertetése szerint a Livescape közölte: mindent elkövettek, hogy mégis engedélyezzék a koncertet, ám végül törölniük kellett a fellépést. A műsor elmaradása több mint egymillió ringgit (75 millió forint) veszteséggel járt a cég számára.
“Hogy világos legyen, nem én töröltem a koncertet. Nem engedték, hogy fellépjek. És ha mégis fellépnék, börtönnel fenyegettek meg” – közölte Twitter-üzenetben a csalódott sztár a rajongóival.
A koncertszervező szerint a sztár sorait a frusztráltsága rovására kell írni, mert börtönnel senki sem fenyegette, mindössze arra figyelmeztették, hogy ha mégis fellépne, a hatóságok bezárják a show-t.
A malajziai hatóságok nem részletezték, hogy végül miért nem engedték Keshát énekelni.
A muzulmán országban rendkívül szigorú szabályok vonatkoznak a női fellépőkre: testüket a mellkasuk tetejétől a térdükig be kell fedniük. Beyonce koncertjét 2007-ben fújták le Kuala Lumpurban, a múlt hónapban pedig a Lamb of God amerikai metálbanda előadását törölték arra hivatkozva, hogy az együttes istenkáromló.

Vélemény, hozzászólás?