Inkább a műfű

Erre az elhatározásra jutottunk, amikor már kellően lefáradtunk attól, hogy folyamatosan karban kellett tartani a természetes füvet, beleértve a szüntelen gazolást, ami már egyre jobban megfojtotta a gyepet.

Végső kimerülésünk következő lépésében tehát felkerestünk egy párhuzamos megoldást, aminél megnyugodhatunk, hogy tartósan képviselteti magát a pázsit helyén, és ezen a vonalon haladva találtuk meg a Műfűplacc vállalkozást, ahol a legideálisabb műfüvet is kiválaszthattuk. Ami a leginkább megfogott, hogy a műfüvek teljes időtartamuk alatt értékállók, állagukban stabilak, így végig gyönyörködhetünk a tartósan zöld, élénk világukban. Egyébként meglepően könnyen ki tudtuk válogatni a kínálatból a megfelelőt, több szempont alapján figyelembe véve.

A másik, szintén legfőbb vonzalom abból fakadt, hogy semmiféle karbantartást, gondozást nem igényel, miután lehelyeztük, ezt kifejezetten értékeltük, mert az előző pázsittal majdhogynem napi szinten kellett pepecselni, ami számos szabadidőt, energiát és pénzt szedett ki belőlünk. Arra figyeltünk, hogy ki kell építeni egy megfelelő alépítményt, és ennek hála, a vakondtúrásokat és gyomokat is megspóroltuk a jövőre nézve. Miután láttuk, hogy a kutyáink, és a kisgyermekeink is fennakadás nélkül tudnak hancúrozni, mi is azt tapasztaltuk, hogy a termék a lehető legjobban strapabíró, hiszen károknak a nyomát se láttuk utána rajta.

Financiális szempontból, azért is döntöttünk a műfű mellett, mert mi úgy voltunk vele, hogy az a kedvezőbb megoldás, ha inkább az elején adunk ki rá pénzt, és utána már nem kell semmilyen plusz kiadást rááldozni. Ezt amiatt is így gondoltuk, mert a műfű hosszú életű, akár 15 évig is használható ugyanolyan állapotában. Ebbe az is beletartozik, hogy a műfű esztétikailag is értékálló, mivel semmilyen környezeti hatás nem fog rajta, így nem amortizálódik, nem veszít a színéből.

Szólj hozzá!