Emelkednek az ingatlanárak Floridában

Bár nagyon sok hírt, elemzést olvashattunk már arról, hogy újra ígéretes befektetésnek számítanak a floridai ingatlanok, konkrét adatokkal eddig nem sok szolgált. A Standard & Poor ingatlanár indexe most ezt a hiányt hivatott betölteni.

Az S & P árindexe alapján azt láthatjuk, hogy 2006 óta nem volt akkora áremelkedés a floridai ingatlanok áraiban, mint a 2012-es és a 2013-as év januárja között. Az elemzés 20 nagyváros adatait alapul véve készítették, amely alapján 8,1 %-os növekedést láthatunk. Mivel az árak még ennek a nagymértékű növekedésnek az ellenére is 30%-kal alatta vannak a 2006-os ingatlanválság előtti áraknak, ezért a pénzügyi elemzők további komoly árnövekedéssel számolnak.

Az ingatlanpiaci válság által leginkább negatívan érintett városok esetében tapasztalható a legnagyobb ingatlanár emelkedés, 2013 januárjára Phoenix árai 23%-os, Las Vegas árai pedig 15%-os növekedést mutattak az előző év elejéhez képest.

Emellett januárban növekedésnek indult továbbá a piacra kerülő új építésű ingatlanok száma, amely jól mutatja a növekvő kereslet által generált építkezési hajlandóság növekedését. Az új ingatlanok értékesítése viszont 4.6%-kal csökkent januárhoz képest. Az új ingatlanok ára 2.9%-os növekedést mutat 2012 februárjához viszonyítva.

Vélemény, hozzászólás?