Diéta – rostgazdag táplálkozás

Napjainkban egyre többen veszik rá magukat arra, hogy diétás étrendet alakítsanak ki. Van akit egészségügyi okok, van akit a testsúlyával kapcsolatos elégedetlenség indít erre az elhatározásra.

A rostgazdag diéta lényege, hogy a rostok segítik az emésztési folyamatot, így jobb anyagcserét hoznak létre. Székszorulás, végbélberepedés, aranyér és még sorolhatnánk melyek azok az egészségügyi problémák, amikor kötelezően előírt a rostgazdag étrend.
Emberek másik csoportja fogyási céllal áll rá a rostokban gazdag ételekre, mivel a könnyebb, gyorsabb anyagcsere alapja lehet a sikeres fogyókúrának. Fogyókúra esetén érdemes lehet kiegészíteni a diétát zsírégetővel is.
Sokaknak azonban kérdés, hogy mi tartalmaz sok rostot. Íme egy kis lista: hüvelyesek, fejes saláta, cékla, mángold, brokkoli, spenót, aszalt gyümölcsök, füge, száraz bab, zab, zabkorpa, búzakorpa, rizskorpa, árpa, citrusfélék, alma, eper, borsó, sárgarépa és burgonya.

Szólj hozzá!