Az aktuális szezonban is óriási sikert aratnak a Continental téligumik

A Continental idestova már hosszú évek óta meghatározó szereplője a gumiiparnak, így nem csak nyári, hanem téli termékeik is rendszeresen olyan kimagasló eredményeket érnek el, hogy azokkal sorban nyerik a teszteket, és elégedett vásárlók milliói választják újra és újra a termékcsalád egyes tagjait. A legfrissebb hírek szerint pedig idén sem változott meg radikálisan a helyzet, amint ugyanis arra a gumiwebshop.hu felhívta a figyelmet, a Continental téligumik hihetetlen népszerűséggel és eredményekkel nyitották meg az idei téli szezont, aminek köszönhetően nem kizárt, hogy újfent a legnépszerűbb és legjobb abroncsok között tarthatjuk majd számon a német gyártó termékét, illetve termékeit.

A lengyeleknél már tarolt

Az idei szezon első átfogó, nem mellesleg pedig független téligumi tesztje Lengyelországból érkezett, egészen pontosan az arrafelé igencsak nívósnak számító, mi több legendás Motor magazintól, akik független tesztjükön a Continental ContiWinterContact TS 850 téligumit hozták ki az idei esztendőben is abszolút győztesnek. Mindez a szakma szerint korántsem tekinthető túl nagy meglepetésnek, pláne abban az esetben, ha megfigyeljük a 2014-es évben rögzített teszteket, hiszen a legtöbb vezető európai autós magazin, illetve a legtöbb autóklub is olyan kimagasló eredményeket rögzített a Continental terméke esetében, amelyeknek köszönhetően minden túlzás nélkül slágerabroncsnak tekinthettük. Sokan már akkor felhívták a figyelmet arra, hogy bizonyos értékek tekintetében annyira kiugró számokat produkált a németek motorgumija, hogy az még a következő szezonban is meghatározza majd a télire szánt abroncsokat. Végül ezeknek a véleményeknek lett igazuk, hiszen a Continental ContiWinterContact TS 850 a Motor magazin tesztje alapján még mindig felülmúlhatatlan.

A lap egyébiránt a szezon első tesztjéhez hét különféle téligumi modellt vetett össze egymással, méghozzá a 195/65 R15-ös méretkategóriából válogatva. A hét abroncsot egyaránt két-két alkalommal tesztelték le, így egyszer egy Skoda Octavia volt a tesztautó, másodszor pedig egy könnyedebb és dinamikusabb gépjármű, egy Golf 7-es.

Az eredményekről

A Continental ContiWinterContact TS 850 téligumi a független lengyel tesztelőktől, egyébiránt a nagyon jó értékelést kapta, amiért nem csak száraz, hanem nedves felületen is kimagasló teljesítményt produkált, sőt a többi gumiabronccsal ellentétben még havon is kiegyensúlyozottan viselkedett. A Continental abroncsa nem csak, hogy megnyerte a tesztet, hanem ezen túlmenően a lengyelek egy „erősen ajánlott” jelzőt is írtak mellé, aminek köszönhetően a német gyártó prémium kategóriás abroncsa idén is jó választás lehet a legjobb teljesítmény kedvelőinek.

Érdekesség, hogy a Motor aktuális téli gumi tesztjének második helyezettje szintén egy olyan gumiabroncs lett, ami kötődik a Continentalhoz, lévén az Uniroyal MS Plus 77-et hozták ki ezüstérmesnek. Mint ismert, az Uniroyal most már évek óta a Continental gyár égisze alá tartozik, ergo a németek által használt gyártástechnológia és újdonságok mellett a szigorú minőségi szabályok is érvényesek rájuk, és ennek a gyártó az fenti eredmény alapján maximálisan eleget is tudott tenni. A tesztelők „ajánlott” jelzővel illették a terméket, és a véleményezésből kiemelendő az a rész, amely szerint az Uniroyal minden felületen képes volt kielégítő teljesítményt nyújtani, tehát ez a téligumi sem csak száraz, hanem nedves útfelületen is megállta a helyét.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?