A műanyag ablak sokkal jobb megoldás, mint elsőre gondolnád

Az építőipar világában ma már rengeteg termék közül választhatunk – legyen szó akár a gépészetről vagy a nyílászárók dimenziójáról. A méretek, színek, anyagok szinte végtelen tárháza áll nyitva előttünk, ami sokszor jelentősen megnehezíti a döntést.

Az építkezés folyamataiban álló olvasóinknak rendszeresen igyekszünk segíteni cikkeinkkel a termékek közötti eligazodásban, hogy a számukra legjobb lehetőségre találjanak. Ezúttal az ablakok kínálatából szeretnénk meríteni, és kiemelten a műanyag ablak előnyeivel foglalkozunk. Lássuk tehát, mik a műanyag ablakok legjobb (sokszor mégis elfeledett) tulajdonságai:

  1. Kiváló ár-érték arány

Közismert tény, hogy a műanyag ablakok beszerzése nagy megtakarítási lehetőséget jelent. A fa ablakok ára akár 30-50 százalékkal is magasabb, de az alumínium ablakok ennél is drágábbak lehetnek.

  1. Hosszú élettartam

A megfelelően karbantartott, jó minőségű műanyag ablak élettartama akár az 50 évet is meghaladhatja. Ez szintén pénztárcabarát szempont, ha hosszútávra tervezünk (márpedig egy építkezés során mindenképp így érdemes gondolkoznunk).

  1. Környezetbarát megoldás

A műanyag ablak gyártásához jelentősen kevesebb energiát használnak fel, mint a fa ablak elkészítésekor. Ráadásul az alapanyaga 100%-ban újrahasznosítható. Ha fontos számunkra a Föld jövője, mindenképp gondoljunk erre a szempontra is!

  1. A karbantartása is egyszerű

A fa ablak rendszeres utógondozást igényel (például utólazúrozás, stb.) – ellenben a műanyag nyílászáróknál nincs szükség ilyen kezelésekre. Takarítása is egyszerű, szinte bármilyen boltban kapható hozzá megfelelő tisztítószer, amivel egyszerűen tisztára moshatjuk az üvegeket és kereteket.

Szólj hozzá!