Megjelent a Guinness-rekordok kötetének 2014-es kiadása

Csütörtökön piacra dobták a Guinness-rekordok 2014-es kötetét, amelyben újabb furcsa világcsúcsokon derülhetnek az olvasók.
A kötetből megismerhetjük a világ leggyorsabb kötéltáncos kutyájának a rekordját: 18.22 század másodperc alatt három és fél méteres távot tesz meg kötélen.
Bekerült a Guinness-rekordokba James Brown, aki 322 porszívóval rendelkezik, így jelenleg az övé a legnagyobb gyűjtemény ebből a háztartási gépből. A nottinghami férfi 33 év alatt fejlesztette ekkorára gyűjteményét, amelyekből saját múzeumot is nyitott. A férfi elmondása szerint sohasem porszívózik.
Az amerikai csúcstartók mezőnyéből egy Harpie nevű kecskét érdemes kiemelni, aki 36 métert tett meg gördeszkával 25 másodper alatt.
A Guinness-rekordok könyvének évjárataiból eddig az évek során több mint 120 millió példány talált gazdára és legalább száz országban kapható. A könyv szerkesztőségébe évente 50 ezer “pályázat” érkezik, bár ezek közül csupán 2-4 százaléknyi minősül valódi Guinness-rekordnak.
– Nagyon sokat nem nyilváníthatunk világcsúcsnak. Volt olyan, aki “a legkevesebb lábú kutya” kategóriában próbált nevezni, más “a legtöbb medvét elütő kerekes székes” címet szerette volna megszerezni. Elutasították emellett “legkövérebb ölebek” témát, valamint “a leggyorsabb műtét” kategóriát is – idézte Craig Glenday-t, a könyv főszerkesztőjét a The Daily Mirror című brit lap.

Forrás: MTI

Szólj hozzá!