5 profi tipp a Zoomhoz

Nem véletlen, hogy a Zoom a baráti társaságok, a családok és a munkatársak első számú videochat alkalmazása lett: használata rendkívül egyszerű és rengeteg szuper előnye van, amelyek elegendőnek bizonyultak ahhoz, hogy megkapja a 2020-as év legjobb iPad-alkalmazásának díját.

A Zoom alapcsomagja 40 perces megbeszélések megtartását teszi lehetővé képernyőmegosztással akár 100 ember számára, amelyet rögzíteni is lehet. A kétfős beszélgetésekre pedig nem vonatkozik az időkorlát, és használata csaknem olyan egyszerű, mint az üzenetküldés.

Íme, miket kell tudnod, mielőtt belevágsz a csevegésbe.

A megbeszélés elindítása

Zoom-fiókod létrehozása után egy saját Personal Meeting ID büszke tulajdonosa leszel, amellyel online összejöveteleket szervezhetsz.

A megbeszélés létrehozásához koppints a narancssárga New Meeting ikonra, majd a Start a Meeting lehetőségre, amely megnyitja virtuális szobádat.

Ezután hívj meg másokat a képernyő alján található Participants lehetőségre koppintva, majd válaszd az Invite opciót. Meghívót e-mailben vagy az Üzenetek alkalmazáson keresztül is küldhetsz. De akár engedélyezheted is az alkalmazásnak, hogy kontaktlistádat átnézve felvegye a Zoom-fiókkal már rendelkező ismerőseidet. Ehhez válaszd a Settings > Contacts > Phone Contacts Matching opciót.

Csatlakozz egy megbeszéléshez

Legegyszerűbben a meghívóban kapott linken keresztül csatlakozhatsz egy megbeszéléshez. Ha ezt nem látod, keresd a Meeting ID Code-ot, ami egy kötőjelekkel elválasztott számsorozat. Ha megvan, irány a Zoom alkalmazás, ahol a Join lehetőségre koppintva másold be a kódot a Meeting ID részre.

Csevegj

Már részese is vagy a Zoom-megbeszélésnek! Ha kettő vagy több emberrel beszélsz, csúsztasd balra az ujjadat, hogy egyszerre láthass mindenkit a képernyőn. Ha gyorsan kell kikapcsolnod videokamerádat és lenémítanod mikrofonodat, csúsztasd jobbra az ujjad. Ez bekapcsolja a Safe Driving, azaz a biztonságos vezetés módot (ami akkor is működik, ha épp csak otthon üldögélsz).

Ha a kapcsolat szakadozik – vagy ha épp pocsékul fest a frizurád – koppints a Stop Video opcióra, és máris csak mikrofonoddal veszel részt a megbeszélésen.

Légy kameraképes

A Zoom egyik legmenőbb funkciója a Touch Up My Appearance, amely digitális trükkök segítségével kameraképesebbé teszi külsődet. Persze nem lesznek olyan izmaid, mint egy szuperhősnek, de némileg kisimítja a dolgokat. Ennek aktiválásához irány a Settings > Meetings, majd görgess a Touch Up My Appearance lehetőséghez.

Utazd be a Földet (vagy legalább tégy úgy)

Szívesen éreznéd azt, hogy otthonodnál egy kicsit izgalmasabb helyen üldögélsz? Kapcsold be a Virtual Background opciót a More lehetőségre kattintva a megbeszélés közben. Az app ekkor felkínál pár mintaképet, de akár sajátot is használhatsz.

Szólj hozzá!