Vasárnapig várja a látogatókat a Belgrádi Nemzetközi Könyvvásár

Vasárnapig látogatható az 58. Belgrádi Nemzetközi Könyvvásár, amelynek idei díszvendége Lengyelország, és amelyen Krasznahorkai László is részt vesz.

Krasznahorkai László 1989-ben kiadott regénye, Az ellenállás melankóliája idén jelent meg szerb nyelven. Ezzel kapcsolatosan kérdezik műveiről a szerzőt pénteken A szabadság hiánya és a pusztaság esztétikája című kerekasztal-beszélgetés keretében.
A Belgrádi Nemzetközi Könyvvásár Szerbia legnagyobb kulturális eseménye. Kultúraközvetítő szerepe van: a könyvszemlén egy-egy ország olvasói megismerkedhetnek a közeli és a távoli országok irodalmával, tudományos életével. A vasárnap este megnyílt vásáron 442 szerbiai és 48 külföldi kiadó mutatkozik be, tizenkettővel több, mint tavaly. A díszvendég Lengyelország mellett jelen vannak Franciaország, Irán, Japán, Kína, Nagy-Britannia, Hollandia, Ausztria, Spanyolország, Németország, India, Oroszország, Fehéroroszország, Montenegró, Bosznia-Hercegovina, Macedónia és Horvátország kiadói is.
A külföldi vendégek között Krasznahorkai László mellett jelen lesz Tariq Ali Nagy-Britanniából és Guy Helminger Luxemburgból is.
A kiállítók összesen 60 rendezvényt szerveztek, a résztvevők pedig több mint 27 ezer négyzetméteren mutathatják be kiadványaikat. A szépirodalom mellett oktatási, vallási és tudományos műveket is hoztak a kiállításra.
Az európai uniós információs központban az EU 28 tagállamáról szóló legújabb kiadványok olvashatók.

MTI

Vélemény, hozzászólás?