Kisbaba ruhák

Van, hogy kisgyermekünk kinőtt ruháit, pólóit, pulóvereit nem adnánk el, inkább elraknánk emlékbe, akkor azt is tehetjük, hogy a játék babáknak adományozzuk. Gyermekünk is élvezni fogja, hogy póló, vagy pulóver lehet játék babáján, méghozzá olyan, amit anno ő hordott kicsi babaként. Így valószínűleg a játék babaruha vásárlásra sem lesz gondunk.

Ha meguntuk…

Ha meguntuk pólónkat, pulóverünket, akkor nem feltétlenül kell vásárlásban gondolkodnunk. Kisebb átalakítással szinte teljesen új darabot kaphatunk. Van a póló, pulóver festés lehetősége, amit akár mosógép segítségével, akár kézzel is megcsinálhatunk. De akár kisebb dekorációk felvarrásával is újíthatunk a ruhán. Esetleg levághatunk belőle, hozzávarrhatunk, beölthetünk, és ennek csak a képzelet szab határt.

Ruhák mosása

Ha nekiállnánk kimosni új pólónkat, vagy pulóverünket, érdemes megnézni, milyen feltételei vannak a tisztításnak. Ha 100%-ban gyapjú egy pulóver és magas hőmérsékleten mossuk, akkor könnyen összemehet. Egy póló, ami nagy százalékban tartalmaz műszálat, vagy egyéb műanyagot, akkor is megeshet valami váratlan. Ezért, inkább bizonyosodjunk meg róla, hogy mehet-e a szokásos mosásba.

Szólj hozzá!