A ritkán használt csiszoló: vegyünk vagy béreljünk?

Napjainkban szinte már minden bútor kapható összeszerelésre készen, vagy összeszerelt állapotban. Azonban néha kedvünk támadhat arra, hogy magunk készítsünk el egy ötletes bútordarabot, és ilyenkor bizony nélkülözhetetlen egy csiszoló.

Míg nagyüzemi keretek közt erre speciális nagy teljesítményű célgépek szolgálnak, addig az otthoni munkához leginkább a villamos hajtású, kézi csiszológépek használata célszerű.

Valamennyi gép megegyezik abban, hogy csiszolás céljára cserélhető alkatrészként csiszolóvásznat vagy csiszolópapírt használ. Ezek mozgatási módja szerint a csiszológépek három nagy csoportba sorolhatók: vibrációs vagy rezgő, excenteres vagy forgó-rezgő és végül szalagcsiszoló gépek.

Azonban, ha mégse szeretnénk beruházni egy csiszolóba, illetve nem tudjuk eldönteni, hogy a nagy választékból melyik lenne a legmegfelelőbb eszköz, akkor béreljünk! Szerencsére ma már egyre több lehetőség áll rendelkezésünkre, hogy az értékesítő szaküzlettől óradíj alapon kölcsönözzünk speciális gépeket, és ha nem válik be, vissza tudjuk vinni.

Szólj hozzá!