15 éves gengszter

Vádemelési javaslatot tett az ügyészség felé a zalaegerszegi rendőrkapitányság egy 15 éves fiú ellen, aki pénzt és cigarettát követelt iskolatársától a sapkájáért cserébe – tudhattuk meg a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság honlapjáról.

A nyolcadik osztályos fiú ellen tavaly júniusban indult nyomozás, miután a gyanú szerint egy hatodikos diáktársát több alkalommal megfenyegette, hogy ha nem visz neki pénzt vagy cigarettát, akkor megvereti a barátaival. A fiú nyomatékképpen elvette társától a sapkáját, és azt csak akkor adta vissza, amikor a megfenyegetett diák eleget tett a többszöri felszólításnak.

Az eljárásban a zalaegerszegi nyomozók kiderítették, hogy a 15 éves zsaroló több tanulót is próbált megfélemlíteni. A fiatalkorú a terhére rótt bűncselekményt azonban nem ismerte el, elmondása szerint soha nem követelt pénzt és cigarettát társaitól.

A zalaegerszegi rendőrök zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal küldték meg a nyomozás iratait a Zalaegerszegi Járási Ügyészségnek.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?