Washington szerint Izrael mért légicsapást szíriai katonai bázisra

Szerda éjjel hatalmas robbanás történt a Latakiától 30 kilométerrel délre lévő Dzsable település melletti légvédelmi és rakétatámaszponton. Az amerikai kormány egy illetékese szerint Izraeli harci gépek mértek légicsapást a Földközi-tenger partján fekvő Latakia városánál található katonai bázisra, mivel meg akarták akadályozni, hogy ott fegyvereket adjanak át a Hezbollah libanoni síita csoportnak.
Az izraeli hadsereg szóvivője nem kommentálta a washingtoni illetékes szavait.
A robbanások előtt hat izraeli harci gépet láttak körözni a térségben, Dél-Libanon légterében. Szemtanúk szerint a gépek a tenger felől lőtték ki rakétáikat a katonai létesítményre.
Izraeli akcióra vall az is, hogy a robbanás nem követelt emberi életet – Izrael ugyanis a katonai akcióit igyekszik emberi életek veszélyeztetése nélkül végrehajtani. A szíriai és a libanoni médiában szintén Izraelt vádolták az akció elkövetésével.
Izraelnek emellett július elején is volt egy hasonló akciója, amikor megtámadt egy latakiai katonai támaszpontot, és megsemmisített a nem sokkal azelőtt oda szállított orosz rakétákat.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?