Rómában is forgatják az új James Bond-filmet

A 007-es ügynök Róma belvárosában száguldozik és harcol a világot elfoglalni akaró gonoszokkal. Mindez az olasz főváros lakosai és a turisták kíváncsi szemei előtt kerül kameravégre. A James Bondot alakító Daniel Craig nőpartnere a minden eddiginél idősebb Bond-lány, az 50 éves Monica Bellucci.

A szokottnál is nagyobb közlekedési káoszt okozott Rómában a Colosseum és a Circus Maximus közötti sugárúton forgatott üldözési jelenet. A római belvárost a napokban több ponton is lezárják a Spectre című film jelenetei miatt, amelyeket eddig többek között az ókori műemlékeknél, a Tevere folyó rakpartján, a Sixtus pápáról elnevezett hídon és az EUR városnegyedben vettek fel. A március 8-ig tartó római forgatás egyik jelenete a Szent Péter térre vezető utcán kel életre.
Az Ian Fleming brit szerző regényeiből született filmsorozat újabb epizódjának forgatását szigorú biztonsági gyűrű övezi. A sajtó és a rajongók sem közelíthetik meg a kordonnal védett forgatási helyszíneket. A Róma utcáin zajló jelenetek mégis vonzzák a kíváncsi rómaiakat és a turistákat, hiszen néha meg lehet pillantani a talpig feketébe öltözött Daniel Craig hollywoodi sztárt és a Bond-lány szerepét ötvenévesen alakító Monica Bellucci olasz filmszínésznőt is.
Az Il Messaggero római napilap értesülései szerint a Colosseumnál forgatott autós üldözést egymás után huszonötször vették fel. James Bond természetesen egy ezüst színű Aston Martin típusú gépkocsit vezetett, a soros ellenség egy Jaguart. A forgatásról kiszivárgott hírek szerint a római kockakövek és a kövek közötti lyukak teljesen tönkretették az értékes autók abroncsait.
A Sam Mendes brit rendező irányította új 007-es film római felvételei több mint egymillió eurót (több mint 300 millió forintot) hoznak az olasz főváros kasszájába.
A Spectre forgatása az év elején kezdődött az osztrák Alpokban.

MTI

 

Vélemény, hozzászólás?