Ötletes játékok lányoknak

Micsoda öröm, amikor új családtag érkezik a családba! Ez különösen igaz volt, amikor szüleim 5 fiú unokája után megérkezett családunkba az első lány unoka és végre lehetett lányoknak való játékokat is vásárolni.

Persze a Játékok lányoknak felirat alatt rengeteg olyan játékot is találtunk, ami mind a két nem számára egyformán szórakoztató lehet: plüss játékok, zenélő, guruló figurák, bébi taxik, vízi játékok stb. Talán nem is olyan fontos kicsi korban szétválasztani a játékokat nemek szerint, hiszen a kislányok is szívesen gurítják az autókat és a kisfiúk is lelkesen csörömpölnek a különböző babaedényekkel a babakonyhában.

Természetesen vannak speciálisabb játékok lányoknak, amiket direkt nekik készítenek, ilyenek elsősorban a babák, amiket soha nem lehet megunni. Pólyás babák, etethető babák, öltöztethető babák, később a hercegnők és fashion babák ezer millió kellékkel, ruhákkal, bútorokkal. Csak a pénztárcánk vastagsága és a gyerekszoba mérete szab határt gyűjtő szenvedélyünknek. Néhány babának olyan vonzó, kedves, élethű arcot tudnak tervezni a játékkészítők, hogy valljuk be, mi anyukák sem tudunk nekik ellenállni, és lelkesen dajkáljuk őket kislányainkkal együtt.

Készülnek kreatív játékok lányoknak, amelyekkel kézügyességüket, kreativitásukat, szépérzéküket egyaránt fejleszthetjük, ilyen például egy karkötő készítő szett, gyöngyfűző készlet vagy óradekoráló szett. Felnőtt kori szerepükre készülve lányaink gyakorolhatnak gyerekek számára készített körömfestő szettel. Ezzel mindenki jól jár, hiszen ezután anya körömlakkja nem fogy el feltűnően gyorsan az üvegből.

Szólj hozzá!