Oprah Winfrey új filmje vezeti a bevételi toplistát

A Lee Daniels rendezte The Butler (A komornyik) című amerikai filmdráma továbbra is vezeti az észak-amerikai kasszasikerlistát, miután bemutatásának második hétvégéjén 17 millió dollár (3,8 milliárd forint) értékben váltottak jegyet a produkcióra, amelyben 25 év után először szerepel színészként Oprah Winfrey világhírű médiaszemélyiség.

A feketék polgárjogi küzdelmét idéző film a nyolc amerikai elnököt szolgáló fehér házi komornyik, Eugene Allen életét dolgozza fel. A filmben Forest Whitaker alakítja a lakájt, Winfrey pedig a láncdohányos, iszákos feleségét, Gloriát. Jane Fonda is szerepel a filmben, ő Nancy Reagant játssza. A film bemutatásának első hétvégéjén 24,6 millió dollárt forgalmazott az Egyesült Államokban és Kanadában.
A Jennifer Anistonnal forgatott, a harmadik hetében lévő Családi üzelmek című vígjáték a második helyen végzett 13,5 millió dollárral, maga mögé utasítva A végzet ereklyéi – Csontváros című amerikai kalandfilmet.
A Magyarországon csütörtökön bemutatásra kerülő film főszerepét Lily Collins (Phil Collins lánya) alakítja, aki Clary Fray szerepében egy rejtélyes gyilkosságot követően rájön arra, hogy különleges képességekkel rendelkezik, és a világ, amiben él nem is olyan átlagos, mint amilyennek képzelte. Az újonnan bemutatott fantasy-film 9,3 millió dollárt hozott a Sony Screen Gems stúdiónak.
A bevételi toplista negyedik helyén Edgar Wright The World’s End című filmje áll, amely 8,9 millió dollárral nyitott az észak-amerikai mozikban.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?