Nincs fennakadás a hó miatt

A főútvonalak többsége jól járható, a mellékutak nagy része ellenben egyelőre téliesebb képet mutat, főleg a csapadékos területeken – tudjuk meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának csütörtök kora reggeli összesítéséből.

A tájékoztató alapján a Duna-Tisza közének északi részén, a Tiszántúl középső, keleti, északi és északkeleti részén szállingózik vagy esik a hó, Nyíregyháza térségéből pedig ónos esőt jelentettek az útellenőrök.

A főútvonalak többsége jól járható, a Dunántúlon többnyire szárazak vagy sónedvesek, de Szántód térségében jégbordás szakaszok nehezítik a közlekedést. A Dunától keletre sónedves, vizes, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében latyakos, hókásás, Nyíregyháza környezetében az ónos eső miatt jeges a főutak burkolata.

A mellékutakon egyelőre téliesebbek az útviszonyok, a Dunántúlon Körmend, Lenti, Kaposvár és Paks környékén, továbbá a Duna vonalától keletre a csapadékos terülteken latyakos, hókásás, havas, ezen kívül Salgótarján környékén jeges az alsóbbrendű úthálózat.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. összes üzemmérnökségén félnapos váltott műszakokban, folyamatosan dolgoznak a cég szakemberei és munkagépei. Csütörtökön több mint 460 munkagép dolgozik rotációban az utak takarításán és síkosságmentesítésén.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. továbbra is arra kéri az autósokat, hogy országszerte fokozott óvatossággal vezessenek, csak és kizárólag a téli közlekedésre megfelelően felkészített gépjárművel keljenek útra, utazás előtt pedig mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.

Friss információkat a társaság Útinform szolgálatának munkatársaitól és megyei diszpécsereitől kaphatnak. Minden elérhetőség megtalálható a www.kozut.hu vagy a mobiltelefonokra optimalizált m.kozut.hu oldalon.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?