Milyen tetőboxot válasszunk?

Az autóval rendelkezők többsége egészen addig elégedett a csomagtartó méretével, amíg indul nyaralni. Ilyenkor jönnek a kompromisszumok, hogy mire van valóban szükség, vagy mi hagyható otthon. Megfelelő tetőbox vásárlásával, vagy bérlésével azonban kompromisszumok nélkül csomagolhatunk az útra.

Elég pár percet töltenünk az interneten tetőboxok után kutatva, hogy komoly dilemmába kerüljünk, milyet is érdemes vásárolni. Hosszas keresgélés után talán sikerült megtalálnunk a legolcsóbb tetőboxot, amely akciósan mindössze 31.990 Ft-ba kerül. Egy olasz cég által gyártott Camtek 320-as csomagtartó vezet olcsóságban, bár kinézetre és áramvonalasságra olyan, mintha egy kerti tárolódobozt kötöznénk az autónk tetejére.

camtek-tetobox

 

 

 

 

 

 

Az áramvonalasság hiánya egy hosszabb autóúton jelentősen megterhelheti a pénztárcánkat, mivel jóval sűrűbben kell majd benzinkutat látogatnunk. Ilyen módon az olcsóbb, végül mégis drágább lesz. A vizsgált Camtek tetőbox további gyengéje, hogy viszonylag gyengébb, vékonyabb anyagból készült, így nem biztos, hogy sok nyaralásban útitársunk lesz ugyanaz a darab, de 1-2 nyaralást (kíméletesen kezelve) nagy valószínűséggel ki tud bírni.

Ha minőségi tetőboxról van szó, akkor a többségnek egyből a Thule ugrik be és nem is véletlen. A Thule cég sok éve a a piacvezetők között szerepel, nagy hangsúlyt tesz az aerodinamikai kialakításra, a praktikusságra és a strapabíróságra. A Thule tetőbox kínálata elég széles választási lehetőséget biztosít, bár azok az áramvonalasabb, praktikusabb kivitelek választása esetén jobban a zsebünkbe kell nyúlnunk.

thule-tetobox

 

 

 

 

 

 

A Thule Pacific 700 megjelenésében, minőségében és áramvonalasságban messze felülmúlja a Camtek fentebb vizsgált dobozát, azonban ha a 140ezer Ft körüli árat nézzük, akkor sokan elbizonytalanodhatnak, hogy vajon tényleg érdemes-e több mint 100ezer Ft-tal többet fizetni a Thule tetőboxért. Bár a Thule valóban nagyon jó választás, azért az ár egy része talán a márka ismertségének is szól, ugyanis kellő kereséssel lehet a piacon találni azonos minőségű, mégis olcsóbb tetőboxot.

Az Azzurro tetőbox Magyarországon gyártott, magas minőségi követelményeknek megfelelő, rendkívül jó aerodinamikai kialakítású tetőbox. A Thule-val ellentétben az Azzurro gyártója nem csak a drágább kategóriát készíti áramvonalasra, hanem a legolcsóbbat is. Menet közben, lehúzott ablakkal teszteltük a zajszintjét és nagyobb sebességnél se hallottuk semmi jelét annak, hogy egy tetőbox fogná a szelet az autón (ilyen csendes tetőboxot más gyártónál nem találtunk).

azzurro-tetobox

 

 

 

 

 

 

Árát tekintve az Azzurro tetőboxok 109ezer Ft-tól indulnak, ami a józan középútnak is tekinthető a kínálatban.

Vélemény, hozzászólás?