Milyen színeket használjak sminkeléskor?

Amikor sminkelünk, akkor nem érdemes csak úgy vaktában választanunk a színekből, hiszen vannak adottságaink, amiket vagy érdemes kiemelni, vagy jobb elfedni… sajnos nem minden szín és smink áll jól mindenkinek.

Például nagyon sokan szenvedünk különféle bőrproblémákkal, és itt nem csak a pattanásokra, aknéra gondolok. Vannak különféle kisebb bőrelszíneződések az arcunkon, a szemünk alatt karikák stb. Nem véletlenül találták ki a színes gyöngyökből álló színkiegyenlítő csodát, mely pontosan ezeket az elszíneződéseket segít kijavítani. De hogyan? A komplementer színpárok adottságainak kiaknázásával. A színkörön elhelyezkedő színek közül azok a komplementer párok, melyek szemben állnak egymással. Így például a pirosnak a zöld az „ellentéte”, tehát, ha ezeket a színeket egymásra teszted, semlegesítik egymást. Ha a piros pattanásaidra zöldet kensz, sokkal jobban el tudod őket tüntetni, mint ha csak simán alapozóval kenegetnéd.

Ha egymásra helyezzük őket, akkor tehát semleges lesz a végeredmény, de ha egymás mellé rakjuk őket, akkor kiemelik egymást és vibrálóak lesznek. Így például a barna szeműeknek érdemes  padlizsán, a bordó, a bronz, az arany, narancs, pink, kheki, bézs és a fekete színekkel próbálkozni a kék szeműeknek a földszínek, fekete, szürke, melyek alapszínek, így természetes hatást keltenek. A narancs, a korall és a terrakotta, melyek a kék komplementerei, tehát kiemelik annak ragyogását. Sokan mondják, hogy a kék szemhez nem áll jól a kék smink (pedig milyen klassz szemhéjpúderek, szemceruzák és szempillaspirálok vannak már kékben…), de mások meg azt mondják, hogy ez butaság, csak sötétebb árnyalatot kell választani, mint a szem színe. A zöld szeműeknek pedig a sötétebb barnás színek, a földszínek és a fekete nagyon jól áll, mint alapszínek, emellett nagyon jól áll nekik a lila különféle árnyalatai.

Szólj hozzá!