Beauty blender vagy sminkecset?

A sminkeléshez használatos segédeszközök  a különféle ecsetek használata egyidős a sminkekkel, bár a legtöbben a mai napig az ujjaikra esküsznek, ha sminkek arcra való felviteléről van szó… természetesen mindenkinek más a kényelmes, és más technika bizonyul célravezetőnek. Mostanában azonban új technikák bukkantak fel a sminkcuccok palettáján, és hasznosságuk vagy épp hasznavehetetlenségük újabb vitákat eredményeztek…A beauty blenderek és a szilikonból formált átlátszó kis spatulák a forradalmian új eszközei az alapozó felvitelnek. A folyékony alapozó egyenletes felvitele létfontosságú a sminkelésnél, tekintve, hogy ha foltos vagy egyenetlen lesz a végeredmény, az rosszabb, mintha egyáltalán nem is sminkeltünk volna. Nem elég pusztán a megfelelő árnyalat kiválasztása (amit mindig a nyak színéhez kell igazítani és nem az arcéhoz!!!!), hanem a számunkra megfelelő módszert is meg kell találnunk arra, hogy egyenletesen vigyük fel a folyékony alapozót!

A beauty blender lényege, hogy a kis tojásdad szivacsot benedvesíted, majd egy csöpp alapozót nyomsz rá, és ütögető mozdulatokkal elkezded felvinni az arcodra  a terméket. Ezzel nem változtatsz a bőr texturáján, és egyenletes hatást tudsz elérni. A hegyes végével a pattanásokat és az apróbb részeket, például a szemkörnyéket és az ajkak feletti részt alapozhatod, a dundi felével pedig a nagyobb felületeket, például az arcot vagy a homlokot kenheted be egyenletesen az alapozóval. A blenderrel nem csak az alapozódat viheted fel, hanem a pirosítót is.

Sokkal egyenletesebben dolgozhatsz tehát a belenderrel, mint az ujjaiddal. Tulajdonképpen ez a módszer azok számára előnyös, akik korábban azért használták az ujjaikat, mert az ecset kényelmetlen volt nekik, mert nem tudtak olyan pontosan dolgozni vele, mint az apróbb ujjakkal. Az ecsethasználattal még egy nagy probléma van: bár elég gyorsan lehet dolgozni velük, sok esetben nem lesz természetes a végeredmény, mivel csíkos hatást fog kelteni az arcon, ahogy végighúzod… sajnos nem lehet kivédeni ezt, még akkor sem, ha a lehető legtömöttebb ecsetet választja az ember lánya.

Szólj hozzá!