Milyen matracot válasszunk?

Ha valakinek már volt kellemetlen éjszakája a kényelmetlen fekhely miatt, akkor annak nem is kérdés, hogy érdemes pénzt és időt áldozni a jó matrac kiválasztására. A kérdés csak az, hogy milyen a jó matrac és egyáltalán miben különböznek a matracok?

Hideghab matracok

A hideghab matracok anyaga poliuretán hab. Két mérőszám a legfontosabb, amit figyelnünk kell: a térfogatsűrűség és a tömegsűrűség. Minél nagyobb a térfogatsűrűsége egy matracnak, annál időtállóbb lesz. A túl könnyű matracokkal vigyázni kell, mert nagyon könnyen tönkre fognak menni.

Bonell rugós matrac

Az egyik legelterjedtebb, de egyben legjobban utált matrac típusnak számít. A rugók össze vannak egymással kapcsolva, így ha egy pár egyik tagja megmozdul az ágyon, akkor a matrac végighullámzik és bizony a párját is megmozgatja. Egyetlen nagy előnye, hogy a korszerűbb vetélytársaihoz mérten olcsóbban jön ki. Ha ebből a szempontból emellett maradunk, akkor dupla ágy esetén érdemes két szimpla matracot vásárolni, hogy a kellemetlen hullámzást elkerüljük.

Zsákrugós matracok

Bár kicsivel tér el a kialakítása az előző matractól, a kényelmi szintje mégis klasszisokkal magasabb. Ebben a kivitelben a rugók egyesével zsákba vannak csomagolva, így elkerüljük a hullámzást. A rugók átmérőjével játszva komfortosabbá, ergonomikusabbá tehetőek a matracok.

Memory foam matracok

A memory foam matrac egy nagy viszkoelasztikusságú polyetilén hab, amely egyedülálló nyomáselosztási képességgel rendelkezik, így  nyomáspont nélkül érintkezik a testtel. A memory foam matrac lényege, hogy felveszi a test formáját, majd testhelyzet változtatás után újra igazodik, így nagyon magas komfortérzetet biztosít.

Kókusz hideghab matracok

Ennek az előnye azok számára jön ki igazán, akik allergiásak, ugyanis ebben a konstrukcióban nem tud megtelepedni az atka. A kókusz hideghab matrac keményebb fekvőfelületet biztosít

Szólj hozzá!