Lovas felszerelés lista – mire van igazán szükség?

Ha még csak most kezdi a lovaglást, a rendelkezésre álló lovas felszerelés mennyisége megdöbbentő lehet. Az új lovasok gyakran egyedül maradnak, ahogy egy boltban bolyongjanak, vagy az online blogokban keresgélnek a témában. Íme nézzünk meg ezért egy hasznos lovas felszerelés listát a kezdők számára, amely meghatározza a kötelező elemeket, amiről fontos tudni.

Ebben a bejegyzésben a legfontosabb lovas felszerelésekre fogunk összpontosítani, amelyeket fontos első körben be kell szereznie. Lehet, hogy soknak tűnik elsőre, de lebontjuk, hogy könnyebb legyen megérteni és azonosítani ezeket.

Lovaglónadrág

A bricsesznadrág egy sportos megjelenésű nadrág, amelyet lovagláshoz terveztek. Ezek általában vékony anyagból készülnek, amely rugalmas, hogy könnyed legyen a szabad mozgás, és belső varrás nélkül, hogy megakadályozza a súrlódást.

Lovas ing

Vannak kifejezetten lovagláshoz készült ingek, amelyek a kényelmet biztosítják.

Csizma

Egy kiváló lovagló csizma minden lovasnak kötelező kelléke. Nem jó ötlet a megszokott csizmát viselni, mert hiányoznak belőle azok a különleges tulajdonságok, amelyek miatt a lovagló változat sokkal biztonságosabb.

Sisak

A lovaglás veszélyes sport, és a fejsérülés nagy kockázatot jelent. Szüksége van egy kifejezetten lovagláshoz tervezett sisakra.

Biztonsági mellény

Egy másik alap lovas felszerelés az egy biztonsági mellény. Ez védi a törzset az eséstől és a paták becsapódásától és különféle stílusok állnak rendelkezésre.

 

Rengeteg lovas felszerelést lehet kapni, amikor először kezd el lovagolni, de már az elején jobban kezelheti költségvetését, ha arra fókuszál, amire valóban szüksége van. Minden egyéb várhat.

Vélemény, hozzászólás?