Fidesz: a szocialisták vesztegették tétlenül az időt

A Fidesz közleményt adott ki, amelyben reagált az MSZP állítására. A Fidesz szerint az MSZP valótlant állít, mivel nem a jelenlegi kormány, hanem az előző, baloldali kabinetek vesztegették el az időt az oktatás területén.

Hangsúlyozták: a szocialisták két kormányciklus alatt egyetlen dolgot sem csináltak meg abból, amit most ígérgetnek. Sőt, a Fidesz szerint ígéreteikkel ellentétben a gyermeket nevelőket munkanélküliséggel és magas adókkal sújtották, “a pedagógusokat létbizonytalanságba taszították, a bölcsődéket bezárták”.
A jelenlegi kormány ezzel szemben a gyermekes családok megélhetését adócsökkentéssel és rezsicsökkentéssel segíti. Ráadásul novembertől a 11,1 százalékos rezsicsökkentésnek, januártól pedig a családi adókedvezmény kiterjesztésének köszönhetően még több pénz marad a családok zsebében.
A szocialisták kormányzásával ellentétben ma a pedagógusok fizetése nő, emellett az elmúlt három évben több mint háromezer bölcsődei férőhelyet létesített a kormány, jövőre pedig még egyszer ugyanennyi új férőhelyet létesít. A rászoruló gyermekek családjait ezen kívül ingyenes tankönyv, szociális étkeztetés, ösztöndíj és üdülés segíti – írta a Fidesz.

MTI

Vélemény, hozzászólás?