Emelkedik az ingatlanbefektetések hozama

A DTZ ingatlan-tanácsadó elemzéséből kiderül, hogy emelkedik az ingatlanbefektetések hozama Európában. Az ezt tükröző nemzetközi Fair Value Index a múlt évi 62 pontról idén 74 pontra erősödött a vizsgált 105 európai piacon – közölte cég hétfőn az MTI-vel.

Az államkötvény hozamok csökkenésével vonzóbb az olasz és a spanyol piac, míg Németország és az Egyesült Királyság emelkedő hozamai és alulárazottsága megfontoltabbá teszi a befektetőket – áll a közleményben.
Csehországban és Lengyelországban a csúcsminőségű és a hozzáadott érték teremtésére alkalmas ingatlanok a legkeresettebbek. A jól bérbeadott, de csak másodlagos minőségű ingatlanok szinte eladhatatlanok. A csúcsminőségű ingatlanok – például a belvárosi üzlethelyiségek – által nyújtott, gyakran mindössze 5 százalékos hozamszint sem riasztja el a befektetőket.
Budapest kedvező, jó minőségű befektetési lehetőségeket tartogat, éves 9-10 százalék körüli megtérülési előrejelzéssel, a következő évekre a DTZ szerint. Jelenleg szinte kizárólag a budapesti irodaházakat és főleg az egybérlős, hosszú távra kiadott kisebb-nagyobb kiskereskedelmi egységeket keresik a befektetők, az utóbbiakat vidéken is.

MTI

Vélemény, hozzászólás?