Az árufeltöltő munkája összetett

Aki árufeltöltőként szeretne elhelyezkedni, annak összetett munkakörben kell tudni helyt állnia napi szinten. Itt nem egy monoton munkafolyamat ismétlődéséről és annak elsajátításáról van szó, mint például a betanított munkák esetében, és nem is egy irodai munkavégzésről.

Egy árufeltöltő munka során a műszak úgy indul, hogy a dolgozók egyeztetik a különböző részlegeken, hogy melyik sorban milyen feladatokat kell elvégezni. Az árufeltöltéshez létezik egy képesítés is, valamint hozzátartozó FEOR szám is, ezalapján a pontos besorolás a pultfeltöltő, árufeltöltő. Feladatkörei közé tartozik az áruházakban, üzletekben, és nagykereskedelmi egységekben a polcok, sorok árufeltöltése, valamint az áruk rendezetten és tisztán tartása.

Munkája felelősségteljességet igényel, hiszen igen kellemetlen lehet, ha adott esetben ellenőrizetlen, romlott, minőségvesztésen átment áruk vannak kihelyezve a polcokra. Fontos, hogy a termékek mindig frissek legyenek, és az adott osztályokon rendet tartson. Fontos a sorokat és részlegeket mindig rendezni, a termékeket helyre tenni, a sérült áruk, vagy minőségvesztésen átment áruk leselejtezése, és a kihelyezett készlet állandó szemmel tartása, hogy minden rendben legyen.

Az árufeltöltő feladatai közé tartozik továbbá a termékek felcímkézése is, az aktuális termék táblák kihelyezése, az árváltozások kezelése. Fontos a visszáru szétválogatása is műszak elején és végén. Az érdeklődő vásárlók pedig hozzájuk tudnak fordulni a termékek helyét illetően. Fontos a precíz, pontos munkavégzés, a rendszeretet és a stressztűrő képesség. A biztoskesz.hu oldalán érdemes körülnézni, ha ilyen, vagy akár más jelleg munkát keres!

Szólj hozzá!