A magyarok voltak a legjobbak a kajak-kenuban

A magyar szövetségi kapitány várakozásait felülmúlta, hogy hat érmet, köztük három aranyat szerzett a kajak-kenu válogatott a londoni olimpián.

A kiemelkedő teljesítménynek köszönhetően a magyar válogatott végzett a kajak-kenu éremtáblázatának az élén.

“Volt olyan szám, amely jobban sikerült a vártnál, volt talán olyan is, amely kicsit haloványabb volt, de ez benne van a versenyben. Összességében azonban nagyon boldogok vagyunk ezzel az eredménnyel – nyilatkozott az MTI-nek Storcz Botond, aki kajakosként három ötkarikás elsőséget gyűjtött, szakvezetőként azonban ez volt az első olimpiája. – Mindhárom szakág szereplésével elégedett vagyok, nyilvánvalóan jobb lett volna, ha kenuban is sikerül érmet szerezni, de Vajda Attila révén ott is volt pontszerzőnk. A két kajakos szakág eredményei kiválóak, nekik köszönhetően megnyertük az éremtáblázatot és 37 olimpiai pontot szereztünk.”

“Világrengető, amit a kajak-kenu válogatott produkált” – fogalmazott Áder János.

“Fantasztikus napokat éltünk át, fantasztikus diadalt arattak” – idézte az MKKSZ közleménye Áder Jánost. “Sok ország örülne, ha az egész olimpián annyi érmet nyerne, mint a magyar kajak-kenusok. Ez a magyar küldöttség legsikeresebb csapata, legyenek büszkék a sikereikre!”

Kajak-kenu érmek:

Arany:

Férfi kajakpáros: Dombi Rudolf – Kökény Roland

Női kajaknégyes: Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekes Krisztina

Női kajakegyes 500: Kozák Danuta

Ezüst:

Férfi kajaknégyes: Kammerer Zoltán, Kulifai Tamás, Tóth Dávid, Pauman Dániel

Női kajakpáros: Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa

Bronz:

Női kajakegyes 200: Douchev-Janics Natasa

Forrás: hirado.hu

Vélemény, hozzászólás?