85 kiló kokaint foglaltak le az olasz hatóságok

Egy Chiléből érkező teherhajón több mint nyolcvanöt kilogramm kokaint foglaltak le az olasz hatóságok hétfő reggel a calabriai Gioia Tauro kikötőjében.

A kokaint két, fát szállító konténerben akarták becsempészni.
Az olasz hatóságok közlése szerint Reggio Calabria rendőrsége és Gioia Tauro vámőrsége napok óta várta a hajót. A kikötőbe érkező teherhajók rakományait speciális szkennerrel ellenőrzték, így vették észre a fa közé rejtett kokaint.
A több mint 85 kilogramm kábítószer az olasz és európai piacon mintegy 17 millió euró bevételt (több mint 5 milliárd forint) jelentett volna a drogkereskedők számára.
Gioia Tauro kikötőjében az év eleje óta 945 kilogramm kokaint foglaltak le. Ugyanebben az időszakban a ’ndrangheta calabriai bűnszervezett több száz tagját tartóztatták le.
Az olasz hatóságok 2011 óta követik a Dél-Amerika országaiból a dél-itáliai kikötőbe tartó drog útját, amelyet megérkezése után a ’ndrangheta oszt szét az európai piacon. A fizetés készpénzben történik: a ’ndragheta pénztárosai a különböző európai nagyvárosokban adják át a drogért járó pénzt a latin-amerikai kartellek képviselőinek.

MTI

Vélemény, hozzászólás?