Vigyázz, kész, építs!: A RaceCraftban a gyerekek saját pályáikon szállhatnak versenybe

Ha a te gyereked is odáig van a kocsikért, akkor biztos, hogy legalább egyszer már megpróbálta versenypályává alakítani a lakást – játékautók száguldoztak az asztal körül, pályaszakaszok kígyóztak a padlón, a bútorokból rámpa lett, és előbb-utóbb valaki rálépett valamire. Aú!

A Budge Worldöt jegyző Budge Studios azonban előállt egy kupimentes versenypályával: ez a RaceCraft – Build & Race. A játék egy üres stadionnal indít, ahol a gyerekek elemről elemre haladva megépíthetik a saját pályájukat, melyet éles kanyarokkal, rámpákkal és hurkokkal tehetnek izgalmasabbá. Ezután jön a kedvenc kocsi kiválasztása, és már ki is próbálhatják, hogy sikerült a versenypálya, miközben a kijelzőn koppintgatva igyekeznek felgyorsítani az autót.

A játékmeneten pár felvágott nyelvű kommentátor vezet végig, akik tippekkel segítik a játékost, ám nem fukarkodnak a szemtelen megjegyzésekkel sem. Amikor eljön az eszeveszett száguldás ideje, a gyerekekhez egy barátjuk (vagy szülőjük – ugyan, tudjuk, hogy te is ki akarod próbálni!) is csatlakozhat a kijelző túlfelén egy-egy körre.

Ahogy a gyerekek haladnak előre, újabb és újabb kiegészítőket és kocsikat oldanak fel – emellett a pályák egyre szeszélyesebbé, a mutatványok pedig egyre merészebbé válnak, szóval egy gyerkőc sem fog itt unatkozni. Hamarosan már korlátokat fognak letarolni, trambulinokról fognak kilőni a rámpák végén, és sárral vagy vízzel árasztják el a pályát, hogy még több izgalmat vigyenek a dologba.

Ez a játék megadja a hőn áhított adrenalinlöketet – a szülők álmait kísértő műanyagdarabkák nélkül.

Szólj hozzá!