Sziget: 11 személyt előállítottak a rendőrök

Tizenegy embert fogtak el a Sziget fesztiválon szombaton szolgálatot végző rendőrök, közülük tíznél kábítószergyanús anyagot találtak, egy személyt pedig azért állítottak elő, mert ellenszegült a jogszerű intézkedésnek – közölte a rendőrség vasárnap a honlapján.

Szombat hajnalban három külföldi illetőségű férfit fogtak el a rendőrök a Sziget fesztivál területén, mert a ruházatuk átvizsgálása során különböző kábítószergyanús anyagra bukkantak.

A három személynél összesen kilenc alufólia-csomagot, benne kábítószergyanús növényi törmelékkel, egy műanyag tasakot hat és fél szem, kék színű kábítószergyanús anyaggal, egy nejlonzacskót, benne százhuszonegy világossárga színű “smile” mintájú tablettát, egy nejlonzacskót, benne ötvenhat, zöld színű növényi törmeléket tartalmazó pakettet, tizenegy rózsaszínű pirulát és három fehér színű golyót találtak a rendőrök.

Ezt követően, aznap este a késő esti órákban újabb hét emberrel bővült az előállítottak köre. Az ellenőrzéskor egy magyar állampolgár és hat külföldi férfi ruházatából, illetve csomagjaikból szintén sokféle kábítószergyanús anyag bukkant elő.

Egy külföldi állampolgárt jogszerű intézkedéssel szembeni ellenszegülés miatt állítottak elő.

Az előállított személyekkel szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága fogja lefolytatni, egy személlyel szemben szabálysértés elkövetése, a többivel szemben kábítószerrel való visszaélés vétségének megalapozott gyanúja miatt.

Forrás: MTI

Szólj hozzá!