MSZP: a Jobbik alelnöke fizesse vissza volt cége köztartozását!

Az MSZP szerint Volner Jánosnak, a Jobbik alelnökének vissza kellene fizetnie azt a több mint 21 millió forintos köztartozást, amelyet egyik korábbi cége halmozott fel, mielőtt “eltűnt a cégtemetőben”.

Erről Lukács Zoltán, a szocialista párt alelnöke, frakcióvezető-helyettese beszélt szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.
Úgy fogalmazott, a jobbikos politikus esete arra emlékeztet, amikor a Fidesz tizenhat céget “fantomizált” Josip Tot és Kaya Ibrahim részvételével.
“Nem véletlenül mondjuk azt, hogy a Fidesz és a Jobbik egyforma, gyakorlatilag majdnem ugyanaz a párt” – mondta Lukács Zoltán, aki szerint Volner Jánosnak öt olyan cége volt, amely később fantommá vált. Ezek egyike a Gavron Kft., amely 21,6 millió forintos köztartozással szűnt meg – fejtette ki, hozzátéve: Volner Jánosnak vagy vissza kellene fizetnie ezt az összeget az államnak, vagy méltatlanná válik országgyűlési képviselői tisztségére. “Az nem megy ugyanis, hogy valaki úgy csinál, mintha egy tiszta, makulátlan párt alelnöke lenne, miközben a cégeivel mutyizik” – mondta Lukács Zoltán.
Az MSZP alelnöke emellett felszólította a Jobbikot, hogy tisztázza, finanszírozzák-e a pártot “idegen hatalmak”, vagy nem. A szocialista politikus szerint amennyiben bebizonyosodik, hogy a Jobbik orosz forrásból is kap pénzeket, akkor bebizonyosodik, hogy a párt nem nemzeti érdekeket képvisel, hanem nemzetbiztonsági kockázatot is jelent.
Lukács Zoltán emlékeztetett arra a szerdán nyilvánosságra került sajtóinformációra is, amely szerint az unió csalás elleni hivatala EU-alkalmazottakkal és látogatókkal kapcsolatos visszaélésekkel, csalással gyanúsítja a Jobbik EP-képviselőit. Az MSZP alelnöke szerint amennyiben beigazolódnak ezek a gyanúk, akkor az érintett brüsszeli képviselőknek le kell mondaniuk.
“A Fidesz egyenlő Jobbik, a Jobbik egyenlő Fidesz, még a pénzt is ugyanúgy sumákolják el” – zárta sajtótájékoztatóját Lukács Zoltán, aki szerint a tapolcai időközi parlamenti választáson a Jobbikra voksolók a “Fidesznek adják át a szavazatukat”.
Lukács Zoltán közölte továbbá, hogy az MSZP április 11-ére demonstrációt szervez Budapestre a Quaestor károsultak érdekében.

MTI

Szólj hozzá!