Mítoszok a műanyag ablakról

Otthona vagy vállalkozása ablakainak cseréjét fontolgatja, hogy nagyobb hatékonyságot érjen el, és ne használjon fel annyi áramot a klímaberendezésben? Nem furcsa, hogy nincs tisztában azzal, hogy az éghajlatához milyen típusú ablakok a legcélszerűbbek.

Valójában van némi zűrzavar a műanyag ablak előnyeivel kapcsolatban és néhány mítoszt is lehet hallani róla, amelyek különösen az árak és a stílus tekintetében keletkeztek. Tekintsünk meg néhány ilyet és oszlassuk el a hamis információk felhőjét.

Sok felhasználó azzal a gondolattal fordul hozzánk, hogy az alumínium ablakok jobbak, mint a műanyag ablakok. Súlyos hiba. Tudjuk, hogy ha valaki a PVC-t meghallja, az agya a silány minőségű műanyagra asszociál. Az igazság ezzel szemben viszont az, hogy bár a műanyag ablak alapja műanyag, de ez nem akármilyen, hiszen rendkívül ellenálló és minőségi.

Mivel az anyaga rendkívül ellenálló, nem torzul el az idő múlásával, és nem deformálódik a tágulás során, ahogy azt olvasni-hallani szoktuk. Ezenkívül a műanyag ablakok hasznos élettartama körülbelül 50 év. A PVC profilokat úgy tervezték és gyártják, hogy minimális karbantartás mellett megtartsák eredeti megjelenésüket.

Néhány évtizeddel ezelőtt az a feltevés igaz volt, hogy a műanyag ablak nagyon drága. A piac fejlődése, a gyártási folyamat korszerűsítése és az anyagok nagyobb elérhetősége azonban mindaddig csökkentette az árat, amíg versenyképes burkolati lehetőséggé nem vált ez az ablaktípus. Valójában jelenleg ezek a nyílászárók már olcsóbbak, mint a versenytársaik.

Szólj hozzá!