Mit takar a cloud VPS szerver?

A legtöbb esetben azért ijedünk meg a különböző fogalmaktól, mert azt hisszük, hogy azok teljesen ismeretlenek számunkra és biztosan valamilyen bonyolult dolgot takarnak az ismeretlen kifejezések. Pedig ez nincs így. A tapasztalat azt mutatja, hogy sok mindent tudunk, csak magunk sem vagyunk azzal tisztában, hogy milyen széleskörű ismereteink vannak számos dologról. 

 

Az internetes világ is tele van olyan kifejezésekkel, melyek elsőre idegennek és furcsának tűnnek fel előttünk. A folyamatos fejlődés, az új technológiai eszközök mind kihívás elé állítják az embert olyan szempontból, hogy sikerül-e lépést tartani a tudásanyag növekedésével. Mondjuk a szerverek tekintetében is egyre több cifrasággal találkozhatunk, mondjuk, ha azt mondom, hogy cloud VPS, akkor sokan biztos szemöldökráncolva kezdenék el forgatni a fejüket, és azt hinnék, hogy még egy mukkot sem hallottak erről az egészről eddig. Pedig nagy valószínűséggel igenis tudják, hogy miről van szó.

 

A cloud VPS, vagy VPS szerver nem más, mint egy tárhely – olyan, mint a Google Drive, Apple Cloud meg ilyenek -, ezeket a virtuális szervereket úgynevezett szerverfarmokon tárolják és jóformán úgy őrzik őket, mint a bankokban a pénzt. A virtuális, felhő alapon működő szervereket nevezik cloud VPS-nek.

 

A virtuális cloud VPS szerverek különlegessége az, hogy rendkívül nagy adatforgalom elfér rajtuk és bárhol elérhető, akár egy okos eszközről is, ha van internet kapcsolatunk, ugyanúgy működnek tehát, mint ahogy fentebb már említettük, a Google Drive és az Apple Cloud, Dropbox, melyeket már jól ismerünk, csak nem tudtuk, hogy így hívják őket.

Szólj hozzá!