Milyen szempontokat mérlegeljünk mosogatógép vásárlás esetén?

Nem vitás, hogy egy modern konyha nélkülözhetetlen eleme a mosogatógép, hiszen sok időtől és munkától kíméli meg a háziasszonyt, arról nem is beszélve, hogy energiatakarékos, ezáltal kíméli a környezetet is. Nézzük meg, hogy milyen előnyök írhatók a mosogatógép számlájára!

Amikor tervezzük a konyhánkat, elöljáróban azt kell eldöntenünk, hogy a beépíthetőség szempontjából milyen mosogatógépet szeretnénk. A szabadon álló vagy a beépíthető mosogatógép a legideálisabb számunkra?

Abban az esetben, ha meglévő vagy új konyhabútorba szeretnénk beleilleszteni, amelynek bútorlap kerül a tetejére és az elejére, akkor mindenképpen beépíthető mosogatógépet válasszunk! Amennyiben túl kicsi a konyhabútorunk, és nem fér el alatta még egy gép is, akkor a szabadon álló mosogatógép a megoldás, melyet a konyha más területén is elhelyezhetünk.

Nagy előnye, hogy sokkal víz- és energiatakarékosabb, mint a kézi mosogatás, hiszen normál program használata esetén 1 kWh energia és 11 liter vízfelhasználással dolgozik, míg kézi mosogatásnál a legtakarékosabb háziasszonyok sem ússzák meg a műveletet 50 liter vízelhasználás alatt.

Tehát a mosogatógép nagyon jó barátunk, érdemes minden háztartásba beszerezni!

Szólj hozzá!