María Dueñas: Öltések közt az idő – könyvajánló

María Dueñas sokáig várt az írással. 46 éves volt, amikor első könyvét kiadták, ez azonban rögtön világhírűvé tette őt. Az Öltések közt az idő című regényt húsz nyelvre fordították le, és népszerű sorozat is készült belőle.

Nem véletlenül vált éppen most nagy kedvenccé Magyarországon María Dueñas romantikus regénye, most jutott el ugyanis a magyar köztévére a könyv minisorozat adaptációja. A kor, a helyszínek, a cselekmény mind-mind erre a sorsra predesztinálta a spanyol írónő regényét: az Öltések közt az idő szinte már olvasva filmként jelenik meg az ember előtt.

Második világháború küszöbén egy kis madridi varrodában söprögeti a padlót Sira, a történet főhőse. Élete azonban hamar gyökeres fordulatot vesz, amikor megismerkedik egy vonzó fiatalemberrel, aki magával csábítja az egzotikus Marokkóba. A kis varrónő nagy bajba kerül, amikor szerelme faképnél hagyja az idegen városban, de hamar feltalálja magát. Ahol gazdag hölgyek is vannak, ott mindig elkél a jó varrónő, és Sira, miközben a Marokkóban rekedt európaiaknak varr, hamar belesodródik a kémkedés izgalmas és veszélyes világába. Később pedig még elképesztőbb kalandok várják…

Az írónő édesanyjának családja egy időben Marokkóban élt, így María Dueñas ismerősként tárja az olvasók elé ezt a gyönyörű világot. Az elképesztően sodró lendületű cselekmény pedig hihetetlenné teszi, hogy valójában egy vastag, majdnem 500 oldalas történelmi regényről van szó.

Szólj hozzá!